Hvilke snedkeropgaver og specialløsninger
kan jeg tilbyde?

 

Som snedker med mere end 20 års erfaring og eget værksted kan jeg hjælpe dig med alt ”træarbejde”, da jeg på værkstedet i Åstrup har alle tænkelige maskiner til rådighed. Jeg er altid klar til at tage en udfordring op og byde ind med løsninger, som både er kreative og til at betale sig fra. Det er kvalitet krydret med fleksibilitet og kreativitet!

Min tilgang er pragmatisk, og jeg kan rådgive dig på flere plan mht. design, valg af materiale, nyt produkt vs. renovering af det eksisterende osv. Scroll ned for at læse mere om, hvad jeg kan tilbyde – og hvorfor du skal vælge en snedker – eller klik her:

Trapper
Inventar & Møbler
Vinduer & Døre
Bordplader
Fodlister & Gerigter

 

Henning Allesen Rasmussen

Hvornår skal jeg vælge en snedker til træarbejde?

En snedker og en tømrer arbejder begge i træ, men en tømrer vil oftest arbejde med de større ting i et hus ved nybygning, ombygning, renovering etc. Som snedker arbejder jeg derimod mere med opgaver, som kræver en høj grad af finish eller specialisering. Det kan være inventar, indbygningsløsninger, vinduer, døre, trapper, reoler, skabe, møbler, karme, lister osv. Læs mere om disse løsninger nedenfor.

Jeg er udlært bygningssnedker, men har en bred erfaring fra snedkerfaget. Læs mere om mig her. Du er altid velkommen til at sende mig en forespørgsel, selvom det er på ”kanten” af min ekspertise. Hvis jeg ikke kan tilbyde den bedste løsning selv, vil jeg henvise dig til samarbejdspartnere, der kan.

Nedenfor vil jeg løbende opdatere siden med beskrivelse af forskellige produkter. Listen er under udarbejdelse og langt fra udtømmende:

Buede trappetrin i egetræ Allesen Snedker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trapper

Jeg har flere gange fået spørgsmålet: Hvad er forskellen på en ”standardtrappe” og en snedkertrappe? Der er en stor forskel. De mest synlige er, at standardtrapper oftest leveres med lige vanger og lige håndlister, hvor jeg altid vil tilbyde svungne vanger og krum håndliste. Se billeder under Inspiration.

Derudover vil jeg måle op, rette til og tilpasse trappen til det rum, den skal opsættes i. Hvis du ønsker det, hjælper jeg også gerne med opsætningen. Jeg vil normalt samle trappen på stedet, da det kan være et puslespil at få en trappe til at gå op i en højere enhed. Du kan regne med, at jeg først afslutter projektet, når resultatet er helt perfekt.

Forud for selve produktionen af en trappe går der et kompliceret beregningsarbejde. Herefter vil der være opsnøring, oplimning af trin og vanger, udarbejdelse af detaljerne som svungne vanger, krum håndliste, pynteknop – og andre detaljer, du som kunde måtte ønske dig.

 

Østerhåb Kirke

Inventar og møbler

At få udarbejdet inventar af en snedker er ikke nødvendigvis dyrere end at købe færdige løsninger, og hvorfor så ikke få sin egen, skræddersyede snedkerløsning? Jeg har gennem årene opbygget en stor erfaring med at lave inventarløsninger til private hjem og firmaer. Ja, jeg har endog lavet inventar til den nye Østerhåb Kirke i Torsted. Jeg kan tilbyde det sidste finish i dit hjem i form af indbygningsreoler, radiatorskjulere, bordplader, plankeborde, bænke, skabe osv., og jeg kan tilbyde dig de større løsninger inden for fx køkkener og trapper.

Se flere billeder af inventarløsninger under Inspiration.

 

Renovering af vinduer

Vinduer og døre

Jeg tilbyder både produktion og renovering af vinduer og døre. Jeg serieproducerer dog ikke disse, men hvis du har drømmen om den helt rigtige hoveddør eller har brug for et vindue, der matcher resten af husets, kan jeg hjælpe dig. Med min brede erfaring inden for renovering og kitning af vinduer kommer jeg gerne ud til dig og vurderer, om dine vinduer er værd at bevare og renovere, om de kræver en kitning, eller om den bedste løsning er nye vinduer.

Jeg ser ofte, at det ikke er den bedste løsning at udskifte gamle vinduer med enkeltlagsglas, da du ved etablering af forsatsrammer kan bibeholde husets sjæl og samtidig have vinduer, som giver et behageligt indeklima og en god isoleringsevne.

 

egetræsbordplade monteret køkken bordplade

Skræddersyede bordplader

Bordplader er ikke bare bordplader! Jeg kan tilbyde dig netop den bordplade, du ønsker mht. træsort, mål, planlimning og integration af vaske, hele stave, hulkehllister osv. Når vi har fastlagt dine behov og ønsker til den helt rigtige bordplade og taget nøjagtige mål, starter processen med at udvælge det rigtige træ, flække plankerne til stave, høvle og pløje stavene, oplime dem til én stor bordplade, høvle igen og herefter påsættes hulkehllister (hvis dette ønskes), og vasken planlimes i bordpladen. Planlimning af vasken ser ikke blot mere fuldendt ud, men sikrer også brugervenligheden i dagligdagen.

Modsat mange præfabrikerede bordplader tilbyder jeg kun bordplader produceret af hele stave, og det er helt bevidst. Det giver en langt bedre styrke i bordpladen, og dermed kan jeg give dig den bedste kvalitet, en bedre holdbarhed og et meget mere fuldendt look.

Fodlister og gerigter

Fodlister og gerigter

Hvis du har overtaget et ældre hus eller bygger et hus i gammel stil, er det vigtigt at bevare de gamle detaljer, herunder fodlister og gerigter med den rigtige profil. Jeg kan lave nye lister og gerigter i oprindelig stil, og med det store udvalg af profiler, jeg har til rådighed på værkstedet, kan jeg næsten garantere, at jeg kan hjælpe dig med den helt rigtige fodliste eller gerigt.